Avem credința că bucătăria românească poate fi tradusă în alte culturi.
Inchis
Inchis
Inchis
17:00-21:00
17:00-21:00
13:00-14:00
17:00-21:00
13:00-14:00
17:00-21:00
Da
Da
Da
Da
Da
ADRESA: Strada Popa Nan 7, Bucharest 024075 Romania
TELEFON: 0217943294
O experienta deosebita, care merita din toate punctele de vedere. Mancare absolut delicioasa, personal foarte amabil si bine pregatit. Bucătăria românească reinterpretată adusă la nivel de artă! Felicitări!!!
Probabil cel mai bun restaurant din Bucuresti, la nivel de cel putin o stea Michelin. Am fost la restaurante cu stele si nu pot spune ca imi aduc aminte vreun fel de mancare (de altfel, foarte bune), dar de aici cu siguranta imi voi aminti. Meniu fix, 17 feluri - bineinteles cantitati mici din fiecare, care mai de care mai spectaculos si mai lucrat, fiecare cu o poveste. Texturi, temperaturi, contraste... trebuie incercat neaparat.
Am fost serviti de somelierul restaurantului, din pacate nu am retinut numele, o gazda perfecta. Multumim, pe data viitoare!
Inca ceva: Pretul este mult subevaluat fata de experienta. Pentru ceva similar in vest pretul este de cateva sute bune de euro.
O experiență minunată! 17 feluri de mâncare unde se întâlnesc creativitatea, bunul gust și nenumărate arome!
De încercat!
Super interesantă experiența si preparate inedite.
really great experience and food that everyone should try at least once.
Am fost foarte impresionati de preparatele care ne-au fost oferite.
Totul este inedit și cu bun gust.
Ospătarul care ne-a servit a fost foarte prietenos și ne-a explicat în detaliu fiecare preparat.
Ambianta a fost foarte placuta, cu muzica românească veche, în surdina.
Vesela deosebita.
Preparatele au fost foarte gustoase și sunt unicat - ceva ce nu găsești - probabil - niciunde in Bucuresti și nu numai.
Vinuri de calitate și cocktail-uri îndrăznețe dar foarte, foarte bune.
A meritat din plin experiența.
Recomand cu drag!
Un pic cam prea scump pentru locație (lucrat lângă bucătărie urâtă și camere de depozitare) și confort (canapea cu perne care căde) oferite.
Astăzi am descoperit NOUA - Bucătărie Românească, sub conducerea vizionară a Chef Alex Petricean, — o experiență culinară de neegalat în București. Restaurantul reinventează cu măiestrie mâncărurile tradiționale românești, evocând amintiri prețuite pentru oaspeții locali și le prezintă într-o manieră gastronomică ridicată. Inspirându-se din filozofiile culinare nordice și folosind tehnici care amintesc de unități apreciate precum Noma, NOUA creează un meniu care este atât inovator, cât și adânc înrădăcinat în moștenirea românească.
Ambianța este îngrijită cu meticulozitate, cu decor, iluminat și muzică convergând armonios pentru a reflecta identitatea bucătarului și personalitatea unică a restaurantului. Interiorul emană confort, cu accente naturale, cum ar fi lemnul și lâna, sporind experiența culinară. 
Seara noastră a fost îmbogățită și mai mult de serviciul ireproșabil al ospătarului șef Andrei, a cărui pasiune și dăruire o oglindeau pe cea a Chef Petricean. Perspectivele sale asupra fiecărui fel de mâncare au luminat timpul meticulos și efortul investit, arătând abilitățile excepționale ale bucătarului bucătar și smerenia lăudabilă.
Angajamentul NOUA de a procura ingrediente de la fermele locale asigură că fiecare fel de mâncare evidențiază elemente adesea trecute cu vederea sau uitate, transformând componente simple, de sezon, în creații culinare spectaculoase. 
Acest stabiliment merită, fără îndoială, să fie pe radarul Michelin. Prin devotamentul său neclintit față de excelență, NOUA are potențialul de a introduce Ghidul Michelin în România, stabilind un punct de referință pe care alții să-l urmeze.
Așteptăm cu nerăbdare următoarea noastră vizită pentru a asista la evoluția continuă a artei culinare a Chef Petricean. NOUA este un far al culturii gastronomice, al meselor rafinate și al devotamentului profund față de tradițiile culinare românești.
Merită absolut încercat. Premisa este că eu și soția mea suntem iubitori de bucătăria est-europeană și ne place să experimentăm cu ea sub toate formele ei... NOUA este exact ceea ce căutăm, bucătărie autentică care vorbește despre o cultură culinară care așteaptă să fie descoperită. Mâncăruri adevărate, arome puternice (nu întotdeauna confort), un meniu de feluri diferite (17 dacă îmi amintesc bine), fiecare cu particularitățile sale. Dacă vă aflați în București și doriți să încercați bucătăria tradițională revăzută într-un mod modern, acesta este locul perfect
E cu totul altceva față de gustul oricăror feluri de mâncare pe care le-am încercat până acum. În sensul bun, aproape tot ce am gustat (da, asta e termenul corect- gustat, nu te duci acolo ca să ai în farfurie porții normale), a fost super bun, din 17 feluri de mâncare doar 3 nu au fost pe placul meu. De ce 17 feluri? Plus 3 deserturi. Pentru ca este vorba despre o experiență și nu despre a lua masa propriu-zis. Te duci în grup și primiți pe rând cele 17 amuse bouche sub forma unei povești, cu pauze între feluri. Aceste pauze au rolul lor, așa cum este normal de fapt, pentru a ajuta organismul să ajungă la starea de sațietate, altfel dacă le-ai primi pe toate odată, sigur ai pleca cu senzație de foame. Dar sigur, tu nu știi asta de la început și o să începi să discuți și să cauți pe net cu prietenii de la masă, o shaormerie non stop pe undeva, având tot timpul impresia ca nu o să te saturi cu ce primești. Și nu eram singurii, am putut auzi și pe cei de la masa alăturata vorbind despre același lucru…sigur-sigur am auzit cuvântul shaorma 😂. Poate unele persoane chiar așa se simt la sfârșitul mesei dar eu m-am declarat mulțumită și recunoscătoare pentru întreaga experiență, ceva absolut nou pentru mine. Texturi și arome inedite, neașteptate. Și băuturile la fel, ingrediente și combinații la care nu te-ai gândi, limonadă cu ceva borș, levănțică și mai nu știu ce flori și fân afumat. Dar stați liniștiți ca fânul nu o să-l vedeți, e doar fum de fân. Foarte bună. Și mai era ceva cu caramel de borș, nu mai țin minte dacă la desert sau nu, nici nu mai contează, doar te întrebi cum au venit cu ideile astea? Prețurile, pe măsura experienței, dacă aveți colegi din străinătate ori vreun șef de impresionat (și plătește el), aici sa îi aduceți.
Frumoasă experiență. Nu pot spune că m-am bucurat pe deplin de fiecare fel de mâncare, deoarece existau anumite arome pe care le-am găsit puțin neobișnuite pentru gustul meu. Cu toate acestea, apreciez cu adevărat creativitatea și inventivitatea din spatele meniului.
În plus, interesul real al personalului a ieșit în evidență atunci când ne-au abordat la sfârșitul serii pentru a aduna feedback-ul nostru cu privire la mâncare și experiența generală. Reflectă o dedicare lăudabilă pentru înțelegerea opiniilor clienților.
Am făcut cina cu 17 feluri de mâncare și a fost UIMINO. 17 feluri de mâncare, toate tradiționale românești, dar făcute cu mult devotament vă vor răpi mințile. Îmi amintesc că bucătarul bucătar face gătit molecular, așa că acest loc este o necesitate pentru gurmanzii rafinați dintre noi. Trebuie doar să-i spui bucătarului ce nu-ți place, iar el se va ocupa de restul. Este puțin decentrat, dar vă recomand să rezervați o masă aici. Asigurați-vă că faceți o rezervare, deoarece acestea pot fi rezervate complet în ultimul moment.
Couple of weeks ago we had a pleasure to have a wonderful night at Noua. As tourists, we were curious to discover Romanian food and we tried a lot but Noua was on a top of that. Dinner was not just a dinner, it was an experience. Entering the venue we already knew we are in the right place - interior was very stylish, warm and cozy, hospitality beyond the expectations. We were served by Andrei who was proudly presenting us every dish, explaining the details and having a laugh with us. The food was delicious, it was a firework of taste in our mouths. Now when back home am recommending this place to everyone hoping to back myself one day.
Great job! Thank you Noua!
조금은 비좁음
음식 맛은 너무 기대했어서 그런지 중간 정도 였음.
가격은 좀 있는 편
루마니아 영토를 주제로해서 나오는 음식과 나무접시가 재밌었음. 음식 나올때마다 친절한 설명도 매우 좋음.
O experienta inedita! Mancarea vine cu o explozie de gusturi care par familiare si noi in acelasi timp. Servirea oferită de tânărul Radu a fost de nota 10. Am fost tratați exemplar.
Atenție la juice-pairing totusi:) acesta constând in 6 tipuri de sucuri la pretul de 180 ron de persoana. Un pic cam pricey dacă mă intrebați pe mine:)
In schimb, nota 10 cu felicitari!
Una dintre cele mai bune experiente de tasting menu din Romania
Un local foarte interesant prin abordarea bucatelor romanesti dintr-o alta perspectiva.
Poate putin mai sarat decat suntem obisnuiti sau portiile prea-prea mici... :) adica nu as recomanda sa veniti flamanzi dar la final se poate totusi concluziona ca a fost o experienta inedita...
Preturile destul de mari si nu au avut vre-o 2 feluri de vinuri albe de la crame cunoscute si am ales un vin necunoscut - dar per total savoarea mancarii si calitatea serviciilor au compensat micile neajunsuri.
Recomand sa incercati!
In seara de 03.08.2024 am trăit o experiența greu de descris in cuvinte. Stau și ma gândesc câți dintre Dvs au fost jicniti la propriu de ospătari, dar totuși au rămas la masa din acel restaurant. Am rămas cuminți fără sa deranjam, ca in final, sa înghițim și ultimile vorbe urate ale chelnerilor. Mi-am dat seama, ca eu cea care am achitat nota de plata, cu un bacșis 200 lei, și pentru 4 meniuri, din care la masa am solicitat sa fie aduse doar 3, după ce am gustat primele 3, așa zise feluri de preparate, am fost cea jicnita la modul cel mai grosolan de niște puști ce se credeau superiori, oricui ar fi trecut pragul acelui loc sinistru si la propriu si la figurat. O clădire veche, parțial renovată, intr-un cuvânt vintage, se poarta. Totul a început când fiul meu, de ziua lui de naștere, împlinea frumoasa vârsta de 17 ani și și-a dorit o noua experiența culinara.
Am stat de vorba si am stabilit, ca vom merge sa sărbătorim la restaurantul Noeme, însă el a făcut rezervare la un alt local, unde cei de acolo se considerau deosebiți, însă atât meniul cât si cei care serveau, ne-au dezamăgit total. Încă de la început ni s-a comunicat, ca vom avea un meniu deja stabilit, cafea dacă dorim nu exista fără cofeina cum am cerut. Mi-am zis woau vom avea o experiența culinara deosebita, însă s-a dovedit a fii contrariul. Noi am experimentat astfel de meniuri si la Kaiamo, însă ce a urmat a fost un dezastru culinar total. Arome neinspirate, băuturi foarte dulci pe care nici nu puteai sa le înghiți, si multe altele. Surprinzător a fost faptul, ca cei care ne serveau nu aveau altceva de făcut, decât sa comenteze aprecierile noastre de la masa, lucru care M-a tulburat. Nu mai trăisem așa ceva de pe timpul lui Ceaușescu. Am cerut, sa nu se mai comenteze nimic, din ceea ce aveam sa discutam la masa, in schimb am primit un comportament agresiv și vulgar, care s-a finalizat cu citez: “norocul Dvs, ca a fost ziua băiatului Dvs, căci altfel v-as fi dat afara”, lucru ce mi-a fost comunicat de ospătarul needucat, după achitarea notei de plata in suma de 1590 lei, pentru o așa zisa “Mancare deosebita”. Nu recomand nimănui acest loc, fără viața, fără mirosul plăcut de Mancare, fără voie bune, fără respect și bun simt, fata de clientul ce îți calcă pragul afacerii, fără o Mancare deosebita, așa cum s-au laudat.
După ce mănânci aici... toate celelalte locuri ar putea părea lipsite. Am fost de câteva ori și de fiecare dată sunt mai îndrăgostit. Cel puțin în București nu există egal cu această experiență.
De asemenea, îmi place cum schimbă întregul meniu de degustare pentru tine dacă ești vegetarian 🌟🌱
Iubește atenția lor la detalii, povestiri, gusturi, creativitate și pasiune!
Restaurantul meu preferat din București! Felicitări întregii echipe și pentru tot ceea ce fac pentru scena bucătăriei românești ♥️
Experiența este doar wow. Cu siguranță ar avea o stea Michelin. Meniul de degustare a fost creativ și gustos, personalul este foarte bine pregătit, amabil și profesionist. Aș recomanda cu siguranță!
Experiență culinară uimitoare. Bucătăria și ingredientele românești reinventate, cu siguranță demne de o stea Michelin.
Citeste ultimele sfaturi de la specialistii nostri.