Mediterra și-a deschis ușile în 2019 și, de atunci, brașovenii și turiștii știu unde trebuie să ajungă pentru niște fructe de mare bune și un decor instagramabil. Află mai multe despre secretele bucătăriei mediteraneene, chiar de la proprietarii restaurantului brașovean, Richard și Gabriela Holmu.
Un decor format din lămpi handmade, obiecte din lemn și porțelan, insule, pergole, grâu, pereți de piatră și nuanțe de albastru
„Sufletul localului este soțul meu. El a lucrat mai bine de 30 de ani în industria HoReCa, dintre care 23 i-a petrecut în Grecia. Mediterra e despre pământul mediteranean și gusturile-i specifice.”
– Gabriela Holmu, proprietară
Restaurantul are 50 de locuri în interior și 50 pe terasă. Publicul e foarte variat – localnici, turiști, familii, oameni de afaceri, tineri sau adulți. La Mediterra sunt binevenite chiar și animalele de companie, pe terasă.
Și dacă erai în căutarea unui restaurant instagramabil în interior… bine i-ai găsit! Mediterra combină atmosfera din Grecia cu cea din Spania, Sudul Italiei și Coasta de Azur. Lămpi handmade, obiecte de decor vechi, din lemn sau porțelan, mult grâu, o insulă și o pergolă în stil mediteranean, pereți de piatră și lumina caldă, care se îmbină perfect cu albastrul închis de pe bar și uși.
Încerci un alt fel de Fish & Chips: Greek Fish & Chips
Specificul de la Mediterra este, bine-nțeles, mediteranean.
„E foarte greu să numesc top 3 preparate vândute la noi în restaurant. 80% dintre farfuriile noastre sunt star.”
– Richard Holmu, proprietar
Totuși, am aflat că cel mai bine merg:
- Platoul amiralului – Creveți Black Tiger, calamari, caracatiță și midii la grătar, servit cu cartofi prăjiți
- Creveții – picanți sau cei în sos de vin și usturoi
- Greek fish & chips – file de anșoa prăjit, cartofi prăjiți, sos Tzatziki sau sos de roșii cu busuioc (pentru cei care au intoleranță la lactoză)
- Orice tip de pește la grătar
„Dacă-aș putea, aș servi numai fructe de mare.”
– Richard Holmu, proprietar
Dar asta nu înseamnă că n-au și niște farfurii incredibile pentru iubitorii de pui, vită sau porc. Tigaia picantă și mușchiul de vită Black Angus sunt printre favorite.
Atuul lor cel mai mare e că se adaptează. Atât timp cât au ingredientele de bază, de calitate, obținute din afară (calamarii și creveții din Grecia, pastele din Italia), Mediterra le face pe plac tuturor clienților. (*Iar aici îi punem la socoteală și pe cei mai mici dintre ei). Restaurantul e kid-friendly și e dispus să adapteze preparatele pentru a fi și pe gustul copiilor.
Dacă ești client fidel, ai o reducere de 10%. Alte atenții din partea casei pot fi deserturi sau băuturi
Nu numai că toată lumea e binevenită la Mediterra, dar clienții fideli primesc și un discount de 10% la nota finală de plată.
„Colaborăm și cu asociații și cluburi private, cărora le oferim reduceri pentru că ne frecventează foarte des. Imperial Club și Asociația Polițiștilor ar fi doar două dintre ele.”
– Richard Holmu, proprietar
În afară de beneficiile pentru clienții fideli, restaurantul mai oferă și deserturi sau băuturi din partea casei. Deci să nu fii surprins dacă după ce termini de mâncat, primești un pahar de vin, o cafea sau un dulce.
În fiecare joi, se cântă muzică live. Rezervă-ți o masă la „Joi de soi”
Restaurantul brașovean organizează atât evenimente publice, cât și evenimente private.
„Cu ideea „Joi de soi” a venit Gabi. Înseamnă că în fiecare joi, avem muzică live. Uneori avem interpreți care cântă la instrumente, alteori unii care cântă doar vocal. Stilurile de muzică variază de la o săptămână la alta.”
– Richard Holmu, proprietar
La Mediterra se organizează și evenimente private (conferințe, cununii civile, botezuri, aniversări), atât timp cât numărul invitaților nu depășește 100 de persoane.
Tu ce-ai încerca dac-ai ajunge la Mediterra? Rezervă cu Bookingham.