În eleganta clădire a vechii Filarmonici, în centrul burgului medieval Sibiu/Hermannstadt, a fost din 1887, sediul Corului "Hermania". Sala cu ferestre mari boltite, cu şemineu şi mezanin, este o atracţie unică. Farmecul autentic este adus de chelnerii în costume tradiţionale săseşti şi de ambientul tipic german. Pentru cei care iubesc mâncarea săsească, nu există loc mai bun. Mâncărurile noastre se bazează pe produse tradiţionale, fabricate în atelierele noastre de la “Complexul Turistic - Pastravaria Albota”. După 7 ani de funcţionare, Hermania se numără printre locurile "musai" de vizitat de orice turist care trece prin Sibiu.
11:00-00:00
11:00-20:00
11:00-20:00
11:00-20:00
11:00-20:00
11:00-20:00
11:00-20:00
Da
Da
Da
Da
ADRESA: Strada Filarmonicii 2, Sibiu
TELEFON: +40 755 055 999
ADRESA WEB: http://www.hermania.sobis.ro/
Din păcate, experiența a fost dezamagitoare pentru noi, deși localul promitea multe. Personalul a fost amabil și mancarea a sosit in max 10 de minute de la comandă, însă produsele folosite erau înghețate (cartofi prăjiți + fish&chips), mă așteptam ca măcar peștele să fie pregătit de ei. Tot înghețat părea și șnițelul comandat de prietena mea.
Un loc deosebit cu oameni deosebiți și o mâncare tradițională românească, extraordinară. Salata de icre este ceva de vis, nu ne-am putut abține să nu ne cumpărăm și pentru acasă din băcănia localului. Am fost pentru prima dată în acest restaurant, la recomandarea unor prieteni care au mai fost cu ceva timp in urma, când au vizitat orașul Sibiu. Ne-a plăcut așa mult, că vom reveni cu siguranță, ori de câte ori vom trece prin Sibiu. Nu am mai întâlnit o persoana așa de calmă și prietenoasă că dl Cristi, un chelner desăvârșit. Ne-am simțit că la o reuniune între prieteni. Deși localul era plin, el își făcea timp să vorbească cu toți clienții lui și nu se simțea deloc agitația. Drept urmare am revenit și a doua zi, sa mai degustam din preparatele localului. Nu este de mirare ca cu greu găsești sa rezervi un loc. Aici mâncărurile sunt gătite cu produse preparate de la Păstrăvăria Albota, toate naturale și foarte gustoase. Ne-am aprovizionat și noi cu pâine, salam, icre, cârnați, cașcaval și brânză de la băcănie, iar cei de acasă au fost foarte incantati de aceste produse. Dorim sa va mulțumim pentru că existați și să vă felicităm pentru tot ce faceți.
Am comandat un platou care ma asteptam sa aiba mai multe produse locale dar marea majoritate au fost din comert.
Muschiuletul de porc cu sos de vin a fost cam tare.
Gulasul de vita cu mamaliguta il recomand foarte bun.
Servirea a fost buna iar ambianta localului fara cuvinte foarte frumos.
Restaurant cu mâncare tradițională saseasca, foarte gustoasă, și cu multe specialități pescărești (în special păstrăv). Preturile sunt decente, iar porțiile sunt chiar mari!! Singurul lucru pe care aș vrea să îl vad îmbunătățit este servirea, în sensul în care atunci când sunt mai mult de jumătate dintre mese ocupate, durează ceva mai mult până se ocupa de toată lumea. Dar chiar și așa, recomand.
P.S.
Încercați Cocktail Albota: socata cu afinata, portocale și gheață. De vis, când afară sunt 37 de grade!
Un restaurant cu specific traditional romanesc si preparate sasesti care aduce un nou concept printre restaurantele din Sibiu si anume "farm to table".
Meniul nu este foarte mare insa ce m-a impresionat a fost faptul ca majoritatea ingredientelor sunt aduse de la Fermele Albota, bazandu-se astfel pe ingrediente romanesti, autentice.
Vedeta localului este pastravul, crescut la pastravaria Albota.
Toata masa a fost delicioasa iar personalul foarte atent si amabil.
La iesirea din restaurant puteti sa cumparati si unele din preparatele gustate de la bacania Albota.