„Cu „Il Viaggio” am vrut să le oferim clienților exact senzația din vacanțele la Mediterană: ingrediente proaspete, în plin sezon, rețete autentice și stropi de creativitate, într-un cadru relaxat. O călătorie a simțurilor.”
- Florentina Popa, proprietar
Un restaurant din Piatra Neamț vine cu un nume, un meniu și o poveste fantastică. Află totul despre Il Viaggio.
„Il Viaggio n-a fost o decizie. A fost o pură întâmplare.”
Restaurantul e pe strada Petru Rareș, 11A, și e deschis de joi până duminică, pentru prânz și cină (12PM – 9PM), iar miercurea e doar pentru cină (5PM – 9PM). Lunea și marțea e închis.
„În 2018, venisem cu soțul meu la o nuntă în Piatra Neamț. Nu aveam în plan să ne deschidem un restaurant aici. Pe atunci ne ocupam cu evenimente private. Stăteam pe o terasă când am văzut un spațiu de închiriat cu business la cheie. Foarte spontan, l-am luat si l-am reorganizat. În 2018, am deschis pentru prima oară ușile de la Il Viaggio. La design am lucrat doar eu cu… Pinterest. Am reciclat foarte mult din fosta afacere și am apelat la prietene care meșteșugăresc decorațiuni handmade.”
- Florentina Popa, proprietar
Restaurantul are 24 de locuri în interior și 40 pe terasă. Doar afară Il Viaggio e pet-friendly, pentru a asigura confortul tuturor oaspeților.
Chef Giovanni are o experiență de 16 ani în bucătăria mediteraneană
Pentru magia din farfurii e responsabil chef Giovanni.
„Soțul meu a plecat acum 18 ani în Italia și acolo și-a început cariera de bucătar. După 16 ani petrecuți în bucătăriile mediteraneene, a revenit în Piatra Neamț și a creat meniul de la Il Viaggio. Numele restaurantului merge mână-n mână cu ceea ce vrem noi să oferim: o călătorie culinară pe tărâmuri italienești… și nu numai.”
- Florentina Popa, proprietar
La Il Viaggio, meniul e 80% italian, dar vei găsi și preparate grecești, și gusturi asiatice. Totul e în funcție de sezon, de calitatea ingredientelor și de cerințele clienților.
Prin conceptul de „farm to fork”, restaurantul susține producătorii locali
„Ne promovăm ca un restaurant „farm to fork” pentru că ne cultivăm mare parte din materia primă și, pentru ce nu avem, colaborăm cu micii producători din zonă. Gătim cu mult respect față de ingrediente și vrem să oferim cea mai bună calitate.”
- Florentina Velniciuc, proprietar
Meniul se schimbă de 3 ori pe an, în funcție de ce e proaspăt în grădină sau ce și-au conservat toamna.
Cele mai comandate farfurii de la Il Viaggio, sunt:
- Fritto misto cu legume în tempura
- Burger by Giovanni
- Supa de fructe de mare
- Lava cake
Au și preparate vegane și vegetariene în meniu și, pentru copii, se adaptează în funcție de preferințele celor mici și cerințele părinților.
Pe Glovo și Tazz îi găsești doar cu burgeri, pentru că restul preparatelor riscă să nu ajungă în cea mai bună formă din cauza transportului și a timpului petrecut în trafic.
Il Viaggio oferă gustări de bun venit. Ai gustat vreodată tartar de sfeclă cu avocado?
„Păstrăm calitatea întocmai pentru că ne dorim ca oaspeții noștri să-și amintească același gust de fiecare dată când își aleg preparatul preferat din meniu.”
- Florentina Popa, proprietar
La Il Viaggio, o să primești o gustare de bun venit. În ultima vreme au fost tartar de sfeclă cu avocado sau tartar de ton, dar asta se schimbă în funcție de ingredientele de sezon și de inspirația lui chef Giovanni.
Ba mai mult, la evenimentele tematice pe care le organizează, o băutură și un dulce sunt din partea casei. Evenimentele te introduc în bucătării din toată lumea: de la românescul reinterpretat, la italian, thailandez sau japonez.
Restaurantul nu organizează evenimente private, dar Florentina și chef Giovanni colaborează cu un hambar boho chic din Iași – Valea Sânzienelor – și acolo îți poți organiza nunta, botezul, petrecerea aniversară sau evenimentele corporate. Ia legătura cu ei.
Ținând cont că localul e relativ mic, e recomandat să-ți rezervi o masă în avans, în special la cină. Fă-o cu Bookingham!