„Povestea Fain a început în 2021. Până acum, a fost o perioadă de acomodare, dar tot ce-i mai bun de abia acum urmează. Vrem să ajungem în top 3 restaurante din România.”
-Andrei Toma, manager
Fain e unul dintre cele mai mari restaurante din orașul transilvănean și e chiar în Centrul Vechi – pe Nicolae Bălcescu 11. Am fost curioși să aflăm povestea localului care a reușit să crească atât de mult într-o perioadă atât de tulbure pentru HoReCa, așa că am vorbit cu Andrei Toma, managerul restaurantului Fain.
Standarde înalte, la Sibiu
Povestea Fain a început din dorința de a deschide un restaurant la standarde înalte în Sibiu. Fain avea să promită tot pachetul: fine cuisine, pub, evenimente și petreceri private. Locația are o capacitate de 500 de locuri și se întinde pe un parter și două etaje.
- La parter găsești pubul, cu 2 baruri și toate drink-urile din lume – de la cafea și ceai, până la cocktailuri, bere artizana și vin
- La primul etaj e restaurantul, a cărui bucătărie e deschisă, deci oaspeții pot urmări cum le sunt preparate mâncărurile. Tot aici sunt și niște ferestre imense ce oferă o priveliște fabuloasă asupra bulevardului sibian
- Etajul al doilea e numit „Secret Garden”. E o zonă cu multă vegetație, unde se organizează petreceri, evenimente corporate, nunți, botezuri sau zile de naștere. Andrei ne-a spus că, de departe, grădina îi atrage cel mai tare pe clienții Fain.
Localul a lucrat cu cei de la LP Hospitality ca să creeze ambianțe diferite pe cele 3 etaje, deci dacă ești în căutarea unui restaurant instagramabil în Sibiu, cu Fain, nu dai greș.
Restaurantul are de toate, pentru toți
Ce e fain e că oricine-și găsește locul la ei.
- În pub vin de regulă adulți – localnici sau turiști, care vor să stea la o poveste și o bere artizanală.
- Primul etaj e vizat de cupluri, familii, dar mai ales de turiști, atât pentru priveliște, cât și pentru bucătăria deschisă.
- Etajul al doilea, cunoscut și sub numele de „Secret garden”, e cel mai căutat de tineri, pentru muzică și atmosferă.
- Cu animalele de companie, poți merge pe terasă. Deci ia asta în calcul dacă plănuiești să le faci o vizită. Cățeii primesc apă și gustări din partea casei.
Meniu internațional în colaborare cu producători locali
Chef Samuel Le Torriellec a pus cap la cap un meniu internațional – de la preparate din bucătăria tradițional românească, până la farfurii italienești, franțuzești sau asiatice.
„Vrem ca totul să fie proaspăt, așa că suntem într-o continuă completare a meniului. Pentru asta, lucrăm cu producători locali pentru partea de legume, fructe și carne de miel, și modificăm meniul o dată la 5-6 luni. Totuși, păstrăm ce merge bine.”
– Andrei Toma, manager
Cele mai iubite mâncăruri de la ei, sunt:
- Adana Kebab – frigăruie din carne tocată de miel și vită, servită cu ceapă și roșii la grill, și cu sos de iaurt
- Paste cu creveți, usturoi și ardei iute – creveții fiind trași în vin și ulei de măsline
- Antricot de vită, gătit pe Robata Grill – un cuptor cu rocă vulcanică
Dacă nu te tentează niciuna dintre farfuriile iconice, fugi la ei oricum pentru că din luna martie, au meniu nou!
„Cel mai important pentru noi e să oferim servicii de calitate. Oamenii văd asta. Văd și că punem suflet în ceea ce facem, iar asta e cea mai bună metodă de a-i face să revină la noi și cea mai mare mulțumire când vedem că se întâmplă.
– Andrei Toma, manager
Andrei ne-a spus că vara au și promoții pentru clienții fideli, deci ai grijă să fii cu ochii pe ei!
P.S. Nu e suficient numai să-i urmărești pe social media. Trebuie să-ți faci și o rezervare ca să profiți de ofertele și bunătățile lor; asta pentru că localul e mai mereu plin. Deci dacă vrei să ai o masă, fii sigur că o rezervi din timp. Asigură-ți locul la Fain Sibiu, cu Bookingham!