Berarium – Tankeria Ursus se numără printre localurile deschise în 2023, care merită o vizită! Restaurantul se află în Palas și promite o experiență completă: bere, platouri și evenimente cu artiști celebri din România.
Am vorbit cu managerul de dezvoltare Cristi Ardelean, pentru a afla și mai multe despre planurile lor pentru anul 2024.
Berarium dispune de o scenă profesională, integrată perfect în designul urban al localului. Evenimentele cu artiști faimoși nu vor înceta până la sfârșitul anului
Localul e pe strada Palas 7A, în fața teatrului Luceafărul, și e deschis de luni până vineri, de la 12:00 la 23:00, iar sâmbăta și duminica, de la 12:00 la 2:00. În interior, are o capacitate de 150 locuri, iar în sezonul cald, au o terasă generoasă, de 280 de locuri. Iarna, terasa e restrânsă la 30% din capacitate, fiind acoperită și fiecare masă având propriul încălzitor.
„Berarium – Tankeria Ursus e al treilea local ieșean din Abi Grup, alături de Bistro MOO și Osteria MOO. Ne-am dorit să facem ceva diferit față de tot ce era în Iași la momentul respectiv, așa că am apelat la designeri de top ca să creăm o ambianță fashion - urbană. Materialele folosite sunt cărămidă, lemn și metal brut, dar atmosfera e contrastată de piesele de design cozy, rezultând un echilibru plăcut ochiului.”
- Cristi Ardelean, manager de dezvoltare
Scena e de sine stătătoare, cu grile de lumini și sonorizare profesională, încadrată în designul de la Berarium. Mereu vei găsi muzică live, de joi până duminică. Începând din aprilie până în octombrie 2024, se anunță evenimente cu artiști mari din România, dar surprizele vor continua până la sfârșitul anului.
Singura locație din zona Moldovei unde găsești bere la tank
Berarium – Tankeria Ursus e făcută în colaborare cu cei de la Ursus, deci toată gama de bere e marca Ursus. Cel mai important e că la Berarium vei găsi inclusiv Ursus la tank, iar asta nu mai întâlnești în niciun alt local din zona Moldovei.
„Avem 5 tancuri a câte 250 de litri. Vara, dăm comandă și de 2-3 ori pe săptămână pentru că berea rece se consumă mai ceva ca… pâinea caldă!”
- Cristi Ardelean, manager de dezvoltare
Iar lângă o bere, merge ceva de ronțăit! La Berarium, găsești și de mâncare. Meniul e gândit de chef Cezar Munteanu. Cel mai bine merg platourile – cel cu pui, cel „demn de tankeria noastră” și cel cu mici. Nici burgerii nu se lasă mai prejos și multă lume își comandă și paste (făcute în laboratorul propriu) sau pizza napoletană.
Vegetarienii se pot bucura de platoul cu salată de vinete, humus și fasole bătută sau de burgerul cu falafel. De asemenea, bucătăria e dispusă să se muleze pe cerințele clientului.
Mâncarea n-ar avea cum să fie atât de gustoasă decât în colaborare cu producătorii locali. Toate sortimentele de cârnați – cu nuci, cașcaval sau Thuringer – sunt autohtone.
Duminica, toate platourile calde sunt reduse cu 30%, iar copiii primesc gratuit preparatele din meniul special
Dacă nu te-am convins până acum să le treci pragul, sigur te conving ofertele lor. Lunea e „gustu dublu, bucurie dublă” – 1 + 1 gratis, la orice preparat din meniu. De marți până joi, primești un draft gratis. Duminica, toate platourile calde au un discount de 30% și copiii au mâncarea dintr-un anumit meniu gratuită.
Pe lângă ofertele fixe, mai dau și snack-uri sau bere din partea casei, în funcție de eveniment sau perioada anului.
„La evenimente oferim alune pe care noi le prăjim și condimentăm; facem și chipsuri de casă pe care le oferim clienților gratis.”
- Cristi Ardelean, manager de dezvoltare
Localul e și pet-friendly, deci poți merge însoțit de patrupedul tău. Totul e să-ți rezervi masa în avans cu Bookingham, că pe cât e de mare, pe atât e de aglomerat! Mai ales în weekend!