În 2023, Monark a obținut locul al doilea la categoria „Best Culinary Experience” în cadrul premiilor „Top Hotel Awards”. Asta ne-a făcut curioși: ce se întâmplă în restaurantul brașovean și care e secretul pentru o experiență la un asemenea nivel?
Află totul de la Alexandra și chef Cornel Berta.
Experiența gastronomică putea fi unică doar într-un design rafinat și coerent

Monark se află pe strada Zaharia Stancu 4, la parterul hotelului Qosmo.
„Ne-am deschis ușile în 2021 cu un singur scop: acela de a crea experiențe gastronomice unice pentru clienții noștri. Pentru asta, am apelat la cei mai buni specialiști în materie de design. Am vrut să conturăm un stil elegant și rafinat, care să fie în concordanță cu preparatele noastre și să ne reprezinte întru totul.”
- Alexandra, reprezentant marketing
Restaurantul e deschis zilnic, între orele 7:00 și 00:00. Interiorul e spațios, având 170 de locuri, iar vara terasa găzduiește până la 40 de oaspeți. Sunt binevenite și animalele de companie!
Vizita la Monark e o aventură senzorială. Signature dish-ul lor este ribeye-ul american

Pe parte de legume, fructe și ierburi aromatice, Monark apelează la producători locali, dar pentru carnea de vită – pentru care sunt și cei mai renumiți în Brașov – apelează la furnizori externi. Asta pentru ca rezultatul final din farfurie să fie de cea mai bună calitate.
„Mesele sunt întotdeauna o experiență pentru cele 5 simțuri. Trebuie mereu să savurăm și să ne bucurăm de ceea ce un preparat ar trebui să fie: o aventură senzorială completă, cu un strop de perfecțiune culinară.”
- Chef Cornel Berta
Specificul de la Monark e internațional, iar în funcție de sezon sau cu ocazii speciale, apar și noi preparate în meniu.
Ni s-au șoptit și top 5 preparate pe care trebuie să le încerci:
- Ribeye american
- Șnițel vienez
- Spaghetti Carbonara
- Beef burger
- Cheesecake american cu caramel sărat

Copiii au un meniu dedicat, cu o varietate de supe creme, mini șnițel, somon copt cu broccoli și mai multe tipuri de paste.
În cadrul unui eveniment privat, poți opta pentru un meniu prestabilit sau pentru unul à la carte
Monark e specializat și în organizarea de evenimente publice și private, având infrastructura necesară și personalul pregătit. Restaurantul poate găzdui nunți, botezuri, team building-uri sau evenimente private pentru firme.
În plus, locația dispune de spații dedicate pentru întâlniri corporate și evenimente de networking, sub brandul Qosmo Business and Conference.
„Oferim atât opțiuni prestabilite de meniu, cât și meniuri à la carte. Acestea pot include servicii precum cine de gală sau pauze de cafea, adaptate în funcție de cerințele și bugetul fiecărui eveniment.”
- Alexandra, reprezentant marketing
Dacă te-am convins și vrei să le faci o vizită, rezervă-ți masa în avans cu Bookingham. Iar mai apoi, scrie-ne pe Facebook sau Instagram dacă experiența la Monark s-a ridicat la nivelul așteptărilor tale!