Cu Bodega del Taco ne dorim de multă vreme să stăm la taclale, doar că e atât de aglomerat, încât numai în primăvara aceasta am reușit să-i includem în seria noastră de interviuri.
Poate ai mai mâncat tacos făcuți după rețete autentice de către chefi români, dar aici, la Bodega del Taco, Daniel îți pune-n farfurie gustul autentic de la el de acasă – din Morelia, Mexic.
Designul surprinde esența Mexicului: culoare și bucurie
Daniel și Patricia și-au deschis localul de pe strada Ploiești nr. 12 în 2021, dar povestea lor începe cu mult înainte.
„L-am cunoscut pe Daniel în Carolina de Sud, unde ne-am și căsătorit. Imediat după nuntă ne-am mutat în Morelia, orașul lui natal, și acolo am locuit timp de 8 ani. În 2020, eu am revenit în Cluj pentru întâlnirea cu foștii colegi de liceu și am rămas foarte impresionată de cât de frumos a evoluat orașul. Acela a fost momentul în care am decis să ne întoarcem în România și să creăm Bodega del Taco.”
- Patricia, co-proprietar
Restaurantul mexican și-a deschis ușile în 2022 și a avut succes din prima clipă. Chiar și acum, după 2 ani, ai nevoie de o rezervare în avans dacă vrei să mănânci la ei. Asta pentru că localul e micuț – sunt doar 4 mese în interior – și doar Daniel cu Patricia se ocupă de el, deci și orele de funcționare sunt restrânse: miercuri – sâmbătă, 12:00 – 15:00 și 17:00 – 20:00.
Partea bună e că poți aștepta să-ți iei la pachet sau să se elibereze o masă (asta dacă nu există o rezervare următoare). N-o să-i găsești pe aplicațiile de food delivery pentru că transportul ar putea afecta calitatea preparatelor până ajung la tine, iar experiența e una autentică doar la ei în local.
„Ca să arate a taquerie mexicană, am apelat la Bogdan Gotia și Ioana Ciurea de la Prototip Studio. Ne-am dorit ca designul să inspire „o bucățică din Mexic unde te simți ca acasă”. E un loc plin de bucurie, culoare și muzică.”
- Patricia, co-proprietar
Și chiar așa e! Bodega del Taco e loc de întâlnire pentru comunitatea latină din Cluj, dar e foarte frecventată și de localnici, turiști români și internaționali. Au meniu în română, engleză și spaniolă, și au în plan să creeze un meniu special pentru persoanele nevăzătoare.
Ai de ales între 6 sortimente de tacos și quesadilla, cu ingrediente aduse din Mexic
Taqueria mexicană are un meniu scurt, cu tacos și quesadilla. Poți opta pentru: bistec (vită), chorizo (porc), mix bistec + chorizo, al pastor (porc), cochinita pibil (porc) sau tinga de pollo (pui). Sunt zile în care rămân fără un anumit sortiment din cauza cererii mari, dar și zile în care adaugă unul nou față de ce e în meniu.
La baza tuturor produselor de la Bodega del Taco stă materia primă importată din Mexic.
P.S. Am menționat că tortilele sunt făcute tot de ei?
Bodega del Taco surprinde esența Mexicului: veselie, culoare, evenimente cu mariachi și, nu în ultimul rând, gustul autentic! Rezervă-ți o masă și fă-le o vizită!