- Vită tocată, ceapă roșie, gălbenuș de ou, sare și piper. Sos Worcester și Tabasco, muștar, capere și pătrunjel. Astea ar fi ingredientele esențiale pentru un biftec tartar bun. Descoperă în ce restaurante din România ar trebui să-ți rezervi o masă, dacă îți place tartarul.
Care sunt originile biftecului tartar?
În prezent, conceptul de „tartar” e aplicat mai multor preparate crude. Există tartar de ton, somon, vită, chiar și de sfeclă sau de țipar. Totuși, primul biftec tartar a fost făcut din carne de cal. Mâncarea a devenit populară în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în timpul războiului franco-pruscac; carnea de cal fiind considerată ca având mai puțini paraziți.
Există două teorii care stau la originile biftecului tartar. Prima e preferata publicului larg și îi are drept actori principali pe tătari. Se spune că poporul mongolo-turc păstra carnea de cal crudă, sub șa, cu orele, și o consuma de abia la finalul zilei, în starea în care era. Cea de-a doua teorie spune că biftecul tartar a evoluat în Polinezia Franceză, unde exista deja această tradiție a consumului de carne crudă, numai că Georges Auguste Escoffier a fost cel care a apărut cu mixul de condimente care a definitivat rețeta, creând biftecul tartar pe care îl cunoaștem azi.
Unde mănânci cel mai bun biftec tartar din București?
Ne-ar fi fost greu să facem un top 15 restaurante cu biftec tartar în București, fără ajutorul localnicilor. Asta pentru că, în majoritatea restaurantelor din București, găsești la secțiunea de aperitive sau gustări, biftecul tartar. Selecția noastră cuprinde și localuri renumite pentru tartarul de vită, dar reasearch-ul și localnicii ne spun că restaurantele bucureștene s-au specializat – cu precădere – în combinațiile de tartar de somon și ton.
- Taverna Sârbului
- La Brasserie Bistro & Lounge
- Hambar Brasserie
- Ginger Sushi Bar & Lounge
- La Samuelle
- Fish and Seafood BistroMar
- Restaurant Ciao Niki
- Restaurant Potcoava
- Raionul de Pește
- Dada Restaurant
- Elfi Sky Bar & Urban Kitchen
- Fior di Latte
- Gram Bistro
- Casa di David
- Trattoria Il Calcio
Ce restaurante clujene au biftec tartar bun?
De obicei, mergi la sigur cu biftecul tartar, în steakhouse-urile din Cluj-Napoca. Restaurantele în al căror meniu găsești diferite tipuri de steak de vită, sunt și cele care pregătesc un beef tartar bun. Totuși, există opțiuni de biftec tartar în Cluj și pentru cei care sunt vegani, dar și pentru cei care preferă tonul sau peștele alb. Tartar de somon cu avocado, tartar de pește alb cu hrean și castravete, sau tartar de vită cu sorbet de avocado și hrean, măcriș și crumble, sunt doar câteva dintre opțiunile de biftec tartar în Cluj.
- Adi Steak House
- Muura Steakhouse
- Cimbru Restaurant
- 25th Downtown Flavours
- Restaurant Nativ
- Restaurant Rod
- Kupaj
- Tokyo Japanese Restaurant
- Beluga
- Baracca
- Restaurant Trovantland
- Livada Restaurant
- Social People
- Restaurant Roata
- VIA Restaurant
În ce restaurante din Suceava mănânci un biftec tartar bun?
Cel mai bun biftec tartar îl găsești la:
- Hotel Balada
- Padrino Restaurant
- Restaurant Antique
Tu unde ai mâncat cel mai bun biftec tartar din România? Dacă e vorba de un restaurant care nu e pe lista noastră, scrie-ne, iar noi avem grijă să-l adăugăm. Urmărește-ne pe Instagram și Facebook, și fii la curent cu cele mai bune localuri din țară.
Rezervă cu Bookingham ori de câte ori ieși la masă. #Discover #Book #Benefit