Ești mereu ultimul care află de cafeneaua sau restaurantul recent deschis în orașul tău? Citește articolul nostru și află ce localuri și-au deschis ușile în ultima vreme. Rezervă o masă cu Bookingham și descoperă noi experiențe culinare.
E în regulă și dacă ești mai conservator din fire. Caută în aplicație numele restaurantului tău de suflet și asigură-ți o masă în avans, ori de câte ori vrei să-i faci o vizită.
Ce localuri vei găsi în articol?
Oricât am vrea să-ți vorbim despre restaurantele care se deschid azi sau mâine, din păcate, nu e un secret faptul că industria HoReCa a fost afectată puternic de pandemia de COVID-19. Drept urmare, a fost un succes pentru localuri și să reușească să-și țină afacerile deschise, fără să mai vorbim de extindere sau inaugurarea unor noi spații.
Cu toate acestea, au existat câțiva curajoși care și-au deschis un restaurant, în perioada 2021-2022. Scroll down pentru a afla despre cine e vorba.
1. Bruto, Cluj-Napoca
- Unde? Strada Onișor Ghibu, nr. 20A, Record Park, Cluj-Napoca.
- Ce e special?
- Clădirea veche de 200 de ani găzduia, pe vremuri, grajdurile Imperiului Habsburgic. Restaurantul păstrează mult din arhitectura inițială, mixată cu elemente moderne, într-o abordare pop art.
- Chef Foi e cel care se ocupă dish-urile care ajung pe masă, deci dacă ai fost fanul lui pe când era jurat la Masterchef, ăsta ar fi un moment bun să te convingi de skill-urile lui.
- E pet-friendly. Deci nu te sfii să-ți iei animalul de companie cu tine când le faci o vizită.
- Meniul conține o varietate de preparate exotice: carne de bizon, zebră sau crocodil.
2. ZEZ Asian Fusion, București
- Unde? Bulevardul Decebal, nr. 19, București.
- Ce e special?
- Specificul asiatic.
- Meniul e realizat numai din ingrediente proaspete, obținute de la producătorii locali sau din țările de origine.
- Dish-uri unice: „Beautiful mess salad” e o salată cu somon marinat în sos poke, avocado, edamame, ceapă roșie murată și orez sushi. „Crispy cauliflower” e o conopidă crocantă în tempura, cu sos de trufe. Desertul e piesa de rezistență: „mochi” e un dulce tradițional japonez, din orez, cu diferite umpluturi.
- E mai mult decât un fel de mâncare. Cei de la ZEZ susțin că „it`s a ritual for all your senses”.
3. One Soul, Brașov
- Unde? Strada Apollonia Hirscher, nr. 12, Brașov.
- Ce e special?
- Chef Szilard Lorincz și-a ascuțit cuțitele în cele mai bune restaurante din Europa. Lucrând în localuri premiate cu stele Michelin, bucătarul a venit cu o mulțime de cunoștințe și tips&tricks, pe care a ales să le pună-n practică într-un restaurant din Transilvania.
- Ingredientele sunt aduse din afară, pentru o experiență gastronomică autentică. Specialitățile de steak de vită Wagyu sunt aduse din Japonia, pe când fructele de mare, peștele și uleiul de măsline vin din Grecia și Italia.
- Meniul e unul special. Câteva dintre alegeri: conopidă la cuptor cu piure de dovleac, fructul pasiunii și înghețată artizanală de porumb, homar albastru, cu piure de topinambur și sos Malaysian (țară de origine: Franța), Tomahawk de mangaliță, în crustă de panko și sos Meunière (țară de origine: Ungaria), ananas rumenit, cu sorbet de cocos.
- Se spune că „Every soul has its place here”.
4. La Trattoria Bistro & Lounge, Timișoara
- Unde? Piața Consiliul Europei, nr. 2, Timișoara (la parterul clădirii United Business Center 1).
- Ce e special?
- Meniul zilei, cu 29 lei, include o supă cremă, un fel principal și un desert.
- Cuptorul pe cărbuni face magie pentru rezultatul final din farfurie.
- Dish-uri mediteraneene: de la tapas și aperitive, până la gnocchi cu brânză taleggio, pancetta și șofran, calamari la grătar sau paella cu fructe de mare. Nici deserturile nu dezamăgesc – cheesecake cu glazură de ciocolată și sos de fructe de pădure.
- Restaurantul pregătește și platouri pentru sărbătorile de iarnă, deci dacă ești din Timișoara, nu uita că ai opțiunea de a comanda în avans.
5. Fain, Sibiu
- Unde? Strada Nicolae Bălcescu, nr. 11, Sibiu.
- Ce e special?
- Designul se află sub semnătura lui Mihai Popescu și a atelierului Twins Studio. Restaurantul e distribuit pe trei etaje: la parter, se află un pub cu o selecție de vinuri și beri artizanale; primul etaj e restaurant, gândit pentru organizarea de cooking show-uri; robatta grill, cuptorul de pizza și vitrinele cu steak-uri maturate sunt elementele principale; etajul al doilea e perfect pentru celebrarea evenimentelor speciale private; tot acolo, Fain organizează și seri tematice.
- Meniul marca Chef Samuel Le Torriellec și Liviu Popescu înglobează preparate tradiționale și internaționale: de la rețete sibiene, până la Adana kebab de miel, gătit după o rețetă otomană, la grătarul japonez Robata Grill, supă franțuzească de ceapă cu brânză Emmentaler gratinată, supa asiatică de creveți, tentacul de caracatiță în sos mediteranean și cartofi noi copți, sau pizza cu burrata proaspătă și salam nduja calabrese.
6. Liric, Brașov
- Unde? Politehnicii, nr. 6, Centrul Vechi, Brașov.
- Ce e special?
- Atmosfera e extrem de relaxantă. Localul respiră artă, mâncare, cafea și vinuri bune.
- Atenția la ingrediente. Liric e 100% farm-to-table, de sezon și neotradițional. De asemenea, restaurantul promovează conceptul de #nofoodwaste
- Există un meniu pentru carnivori și unul pentru vegani și vegetarieni. În primul, apar și consommé-ul de pui cu gălușcă de mei, și savarina cu sirop de nuci și coulis de fructe. Meniul vegan cuprinde: supă cremă de usturoi verde, steak de varză roșie, ratatouille românesc sau brownie vegan, cu mousse de ciocolată albă.
7. Al Camin, Brașov
- Unde? Strada Nicolae Bălcescu, nr. 62, Brașov (ultimul etaj al magazinului Star).
- Ce e special?
- Fiind un rooftop, locația oferă un view impresionant asupra orașului.
- Al Camin organizează constant dinners parties, unde atmosfera e întreținută de DJ Sorin Deaconu.
- Meniul de băuturi conține o gamă largă de vinuri, rom, vodka, beri artizanale și cocktailuri. Cel mai popular dish sunt tagliatellele cu fructe de mare.
8. Hushimo, București
- Unde? Piața Amzei, strada D. I. Mendeleev, nr. 8, București.
- Ce e special?
- Specificul asiatic: thai, vietnamez, indonezian și khmer.
- Designul e minimalist și industrial. Lumina slabă, mesele cochete și tejgheaua care dă spre fereastră creează un aer relaxat. Restaurantul are și o terasă exterioară, în cazul în care ești fumător sau vrei să te bucuri de vremea de afară.
- Dish-uri autentice, delicioase: supa Tom Yum cu lapte de cocos și creveți e disponibilă și în varianta vegană, cu ciuperci. La fel și în cazul dish-urilor „Fried rice”, „Pad thai” sau „Curry”. Recomandarea bucătarului e “minced beef in oyster sauce”.
9. O’gradá, București
- Unde? Piața Arcul de Triumf, strada Alexandru Constantinescu, nr. 75, București.
- Ce e special?
- Înainte sau după o plimbare lungă prin Parcul Herăstrău, O’gradá e locul perfect în care să te bucuri de un brunch, prânz sau cină. La mic-dejun, ai un espresso inclus.
- Meniul e internațional, dar cuptorul de pizza de la intrare te face să comanzi ceva cu specific mediteranean.
- Restaurantul e vegetarian-friendly, cu dish-uri precum: hummus cu fistic, semințe de dovleac și focaccia, sau papardelle cu zucchini, ardei, sparanghel și sos de roșii.
Urmărește-ne pe Facebook sau Instagram, pentru a descoperi noutățile din orașul tău. Rezervă cu noi.