Restaurant Oscar și-a deschis ușile în 2007, și de atunci, își surprinde constant oaspeții cu preparate din gastronomia internațională și cu ospitalitate ca la carte.
Am vrut să aflăm mai multe despre ce face ca Oscar să fie unul dintre cele mai bune restaurante din Iași, așa că am stat de vorbă cu Oana Bîrsan, proprietarul și managerul localului.
Oscar e unul dintre cele mai mari restaurante din Iași. Are peste 250 locuri în interior și pe terasă
„Eu și soțul meu am fost întotdeauna atrași de industria HoReCa, și așa a apărut Oscar – în 2007. Între timp, restaurantul a devenit ca al treilea copil al nostru. Atât de mult îl iubim.”
– Oana Bîrsan, proprietar și manager
Oscar e unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Iași. Îl găsești în apropierea Copoului, pe Lascăr Catargi nr. 12–16. Localul are o capacitate de aproximativ 250 locuri, iar tu poți să-ți rezervi o masă la Oscar într-unul din saloanele spectaculoase, pe terasa interioară sau pe terasa exterioară.
Tot felul de clienți le trec pragul; de la oaspeți fideli și turiști din țară sau din afară, până la familii, studenți și oameni de afaceri. Chiar și animalele de companie sunt binevenite, atât în interior, cât și pe terasă.
„Suntem o echipă foarte mare. Mai mult de 70 de persoane fac parte din povestea Oscar și mai bine de jumătate sunt cu noi de la început. Pentru noi, n-a fost niciodată profitul cel mai important. Întotdeauna ne-am ghidat după ce simțim și cum ne simțim când venim la serviciu.”
– Oana Bîrsan, proprietar și manager
Un restaurant instagramabil. O dată la 3 ani, ești surprins de un nou design
Oscar atrage multe vizite în fiecare zi, așa că proprietarii se văd nevoiți să facă tot ce ține de ei pentru ca restaurantul să arate impecabil de fiecare dată când își deschid ușile.
„Clientul pune foarte mare accent pe cum arată localul. La noi e flux foarte mare de oameni, așa că o dată la 3 ani, renovăm fiecare salon. Ne inspirăm din călătoriile noastre, dar colaborăm și cu un arhitect și un designer din Iași, astfel încât rezultatul obținut să fie pe placul clienților noștri.”
– Oana Bîrsan, proprietar și manager
În prezent, piesele de rezistență la capitolul amenajare interioară constă în cei 3 pereți din ceramică, realizați de Ramona Biciușcă, un designer local.
În meniul à la carte, peste 200 de preparate sunt completate de 150 de etichete de vinuri
Călătoriile și gastronomia internațională fac o echipă excepțională, așa că nu e de mirare că Oana și soțul ei revin din vacanțe cu o mulțime de idei noi pentru meniul de la Oscar.
„Observăm un interes tot mai crescut pentru bucătăria asiatică și pentru preparatele de tip fast food, așa că ne adaptăm cerințelor clienților noștri. Eu și soțul meu suntem doi gurmanzi, așa că oriunde mergem, avem ca reper restaurantele. La Oscar, sunt mâncăruri din Europa, Asia, America, și nu numai.”
– Oana Bîrsan, proprietar și manager
Meniul conține peste 200 de preparate, cele mai populare fiind:
- Mușchiul de vită cu ghebe și foie gras
- Specialitatea la tigaie cu mușchiuleț de porc, piept de porc afumat, ciuperci, și tagliatelle
- Fleica de vițel
Sigur, nici burgerul de curcan sau de vită nu e de neglijat. La capitolul dulce, papanașii cu smântână și dulceață de afine sunt de departe cei mai râvniți, urmați de profiterol.
Pentru cei mici, dar la fel de pofticioși, porțiile pot fi înjumătățite sau adaptate, în funcție de gusturi și/sau intoleranțe la anumite alimente.
„Recomandarea restaurantului” e felul în care Oscar aduce noutăți în meniu. Un preparat e disponibil timp de 3 zile și, în funcție de feedback-ul clienților, echipa hotărăște dacă preparatul rămâne sau nu. Meniul e schimbat de două ori pe an.
Restaurantul surprinde și la capitolul băuturi, având peste 150 de etichete de vinuri – din România, Republica Moldova, Italia, Franța și Spania. Cert e că toată lumea (majoră, desigur) primește o vișinată din partea casei.
Oscar găzduiește și evenimente private, de maximum 50 de persoane. Deci dacă urmează o ocazie specială, sau dacă poftești doar la un steak de vită și un dulce bun, rezervă-ți masa în avans, cu Bookingham.