Un restaurant pe malul Crișului Repede și o grădină de vară imensă, cu peste 250 de locuri. Meniu mediteranean, evenimente cu Holograf, Connect-R și alți artiști celebri din România, și un loc de joacă atractiv pentru copii.
Acestea ar fi doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să ajungi la RIVO, unul dintre cele mai populare restaurante din Oradea. Află mai multe despre specificul și dinamica localului, din interviul nostru cu Dina Barna, PR specialist RIVO.
Q: Dac-ar trebui să convingi pe cineva care n-a mai fost niciodată la RIVO să vă facă o vizită, ce i-ai spune?
A: „RIVO is „the place to be”. Când spui „restaurante în Oradea”, spui „RIVO”; pentru că aici e cea mai frumoasă locație, cea mai bună mâncare și cea mai faină atmosferă.”
RIVO a fost în plan de 10-15 ani. Soțul Dinei, Ovidiu Pop, dorea să deschidă un restaurant altfel, cum nu mai era în Oradea la vremea respectivă: o terasă în console, suspendată deasupra Crișului Repede. Localul și-a deschis ușile în vara lui 2015, pe Aleea Ștrandului 3.
Poziționarea e perfectă, aproape și de orădeni – pentru că nu e departe de centru, și pentru turiștii cazați la hotelurile Doubletree by Hilton și Forum Continental Oradea, dar și pentru cei veniți la complexul de relaxare Nymphaea.
Q: La ce să se aștepte clienții care ajung la RIVO?
A: „La un local modern și fresh, care îi face să se simtă cât mai bine și mai aproape de natură până… le ajunge mâncarea. De acolo, e magie. Știm sigur că i-am cucerit.”
Designul restaurantului e inovator. Terasa în consolă e o proiecție a barului, venind în prelungirea acestuia, tavanul e proiectat cu scafe, materialele folosite sunt organice, paleta de culori e vie și sunt multe plante și multă verdeață. Totul dă impresia de unitate, calitate și prospețime.
Primul restaurant cu zonă de lounge din Oradea
În 2017 s-a deschis și Grădina RIVO, un lounge făcut în continuarea restaurantului, iar în 2021, s-au reinventat și au reconfigurat tot restaurantul. În vara lui 2023, au reamenajat Grădina și au gândit-o astfel încât să fie și mai atractivă pentru familiile care au copii mici.
Q: Care e specificul gastronomic de la RIVO și care sunt cele mai populare mâncăruri?
A: Bucătăria e mediteraneană, cu influențe, deci o să găsești și fructe de mare, dar și steak-uri și paste. Când vine vorba de cele mai populare mâncăruri, noi le zicem „bestsellere” sau „produse-tractor”. Tocmai pentru că merg atât de bine. Unele au rămas cu noi încă de când am deschis. Cele mai iubite preparate de la RIVO sunt:
- Papanașii – îi facem fierți, cu o cremă de mascarpone și dulceață
- Fritto Misto – platoul cu fructe de mare prăjite în tempura
- Farfuria Mediteraneană, cu scoici, creveți și biban de mare
- Costițele de porc – le servim cu sos de usturoi și cartofi, mai întâi prefierți și apoi prăjiți, ca să fie crocanți la exterior și moi la interior
- Șnițelul – îi spunem „ureche de elefant” pentru că, într-adevăr, e imens
- Sorbeto-ul din vodkă și pere – vedeta pe timpul verii.”
Meniul se schimbă de 2 ori pe an. La asta lucrează Dina împreună cu Ovidiu și întreaga echipă de bucătari, formată din chefi care au lucrat în Spania, Italia și Anglia, și au între 10 și 15 ani experiență. La un singur meniu, se lucrează săptămâni sau chiar luni de zile, se fac teste și de abia mai apoi, preparatele sunt supuse la vot și se decide meniul final.
Meniu pentru vegani, vegetarieni și copii
RIVO nu-i uită pe clienții vegani și vegetarieni, și nici pe copii. Chiar și pisicile și câinii primesc propriile boluri pentru mâncare.
Q: Ce oferte și evenimente aveți pentru oaspeții voștri?
A: „RIVO e renumit pentru evenimentele și vibe-ul fain pe care îl transmitem clienților noștri. În fiecare joi avem muzică live. Vinerea, avem un set cu DJ-ul casei și sâmbăta, chemăm un invitat special. De obicei sunt trupe sau DJ din București sau din afară. Când vine vorba de oferte, clienții fideli au un card de reducere și beneficiază de discount-uri de 10-15% la nota de plată. Tot ei au prioritate de fiecare dată când RIVO organizează evenimente. La aniversări, oferim din partea casei deserturi cu surprize, artificii și sticle de prosecco.”
RIVO organizează și evenimente private, dar mici, care nu presupun închiderea completă a restaurantului. Asta pentru că se promovează drept un local à la carte și n-ar vrea să-și dezamăgească oaspeții care sunt în trecere și vor să mănânce ceva bun.
E suficient să dai un ochi pe conturile lor de socializare ca să-ți dai seama că RIVO e un local popular, unde oricine-ar vrea să ajungă. Asta înseamnă că mâncarea e bună, atmosfera e faină, dar mai înseamnă și că… ai nevoie de o rezervare la restaurant. Fă-o cu Bookingham – simplu, rapid și sigur. Și dă-ne de știre pe Instagram sau Facebook dacă experiența la RIVO a fost într-adevăr pe măsura așteptărilor tale!