Localul asiatic din Cluj-Napoca unde supa Miso e din partea casei

de

Sabina Nisioi

După ce mănânci supa Miso care e din partea casei, descoperi un alt tip de sushi: deep fried sushi. Află mai multe din interviul nostru cu chef Robert Mihăilescu și Denisa Maierean, manager Sushi on Fire.

Sushi on Fire - Cluj-Napoca

Sushi on Fire din Cluj-Napoca face parte din lanțul internațional Wok on Fire & Sushi on Fire. 

Localul din Piața Unirii 27 aduce în rândul localurilor asiatice din Cluj ceva unic: sushi deep fried. Află mai multe despre abordarea lor modernă chiar de la chef Robert Mihăilescu și manager, Denisa Maierean.

Angajații români au fost cei care au adus Sushi on fire la Cluj-Napoca

Sushi on fire e originar din Germania. Primul restaurant s-a deschis în 2010, în Ludwigsburg. Impulsul? O călătorie în Singapore, Japonia, Thailanda și China, în care proprietarii s-au îndragostit de bucătăria asiatică sănătoasă și gustoasă, și și-au dorit să deschidă un local în care să exploreze asta. Mai întâi a apărut Sushi on fire, cu focus pe japonez, iar la puțin timp, s-a deschis și Wok on Fire. De acesta se ocupă chef-ul lor vedetă din Bangkok, care face minuni cu rețetele tradiționale thailandeze.

Angajații români au fost cei datorită cărora Sushi on fire a ajuns și în România. Locația din Cluj-Napoca s-a deschis în septembrie 2022. 

Recenzie Sushi on Fire

Sursă: Tripadvisor

„Sushi on fire se desprinde de bucătăria clasică japoneză și se îndreaptă spre un specific fusion, în care primează atenția la detalii. Restaurantul din Cluj-Napoca nu are niciun fel de interdependență de „locația-mamă” și nu există un concept standardizat pentru Sushi on fire. Suntem liberi să ne adaptăm zonei și publicului nostru, atât cu meniul, cât și cu interiorul localului.”

– Robert Mihăilescu, head chef

Sushi on fire e un restaurant cu 30 locuri, cu un design modern. Multe picturi și tablouri, și multe plante. Specificul e smart casual, deci poți merge relaxat. 

Renumiți pentru deep fried sushi

Sushi on Fire Cluj - Chef's choice

Sushi prăjit nu e ceva ce întâlnești prin localurile cu specific japonez, dar odată ce-l încerci… nu mai e cale de-ntoarcere.

„Conceptul de „deep fried sushi” ne scoate din mulțime. Cel mai reprezentativ preparat al nostru poartă numele de Chef’s Choice. Conține somon, creveți, avocado, brânză cremoasă și chives. Ca topping, facem un somon flambat cu mayo, chives și sos sriracha.”

– Robert Mihăilescu, head chef

Sunt și alte variante de sushi prăjit – cu pui, tofu, creveți, somon sau ton.

„Tot mai puțini români sunt reticenți față de peștele crud și, deși sushi rămâne încă o nișă, numărul fanilor a crescut destul de mult în ultimii ani. Noi venim cu o abordare altfel. Combinații unice de toppinguri, geluri de fructe și alte elemente mult mai puțin întâlnite în sushi-ul tradițional.” 

– Robert Mihăilescu, head chef

Sushi on fire se poziționează drept un local asiatic unde se mănâncă bine și divers. Majoritatea ingredientelor sunt din afară, pentru a asigura cea mai bună calitate, dar colaborează cu o grădină din Sibiu, pentru salate și plante decorative. 

Pe lângă nigiri cu somon și roll-uri cu ton, găsești și alternative cu pui, vită, vegetariene și vegane. Poți alege mâncarea în funcție de o ocazie specială

  • Romantic Plate are 20 nigiri (10 somon, 5 creveți, 5 avocado), 10 rolls creamy cheese maki somon, 10 rolls spicy veggie.  
  • Family Plate poate avea 30 sau 60 de bucăți, în funcție de cât de mulți și înfometați sunteți (rolls cu ceapă crocantă și creveți, rolls Alaska, rolls Vegan Maki)
  • Party Plate e perfect pentru un eveniment cu multă lume; are 100 de bucăți.

Pentru copii, chef recomandă roll-uri mai simple, care nu conțin ingrediente picante. Opțiunile cu pui Teriyaki sau creveți merg foarte bine la cei mici.

Când vine vorba de dulce, Sushi on fire are un Chef’s Desert pe care îl schimbă cam o dată la 3 luni. Acum (iulie 2023), au un mousse de ciocolată albă, fără zahări adăugat, fresh, perfect pentru vară.

„Ne propunem să ne extindem și pe partea de bucătărie caldă și să aducem mai multe preparate din Malayasia și Thailanda. Sperăm ca în următorul an, să fie și un Wok on fire în Cluj-Napoca.”

– Denisa Maierean, manager

Prețurile sunt foarte accesibile pentru un local asiatic din Cluj-Napoca (*prețuri iulie 2023). Poți alege între platouri care să aibă 8, 11, 14 sau 18 bucăți, iar în funcție de ce îți iei, nota o să fie între 47 și 98 lei. Chef’s Choice e 77 lei, iar Puiul Teriyaki, un alt preparat foarte comandat, e 64 lei. 

Pentru o comandă, aștepți în medie cam 20 de minute.

Supa Miso e din partea casei

Sushi on Fire, Cluj

De cum intri, vezi o zonă special amenajată, cu bețișoare, tacâmuri, veselă, seaweed și ceapă verde. Tot de acolo te poți servi în voie și cu supa Miso, care e din partea casei pentru toți clienții. Comanda ți se ia de la masă, unde găsești sos de soya și condimente. 

Îți arată că ești important pentru ei și prin voucherele pe care le oferă clienților fideli, dar și prin promoțiile de pe delivery. 

„Avem în plan să facem și evenimente de pairing cu sushi & drinks. 5 feluri de mâncare, 5 băuturi și muzică live.”

– Denisa Maierean, manager

Dacă vrei să afli pe pielea ta cum e „deep fried sushi” sau dacă a trecut prea mult timp de la ultima ta vizită la Sushi on fire, rezervă-ți o masă cu Bookingham.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area